Επιλεξτε το ιδανικο για εσας

Χτενισματα

Τα μαλλιά αποτελούν κάτι περισσότερο από κομμάτι του εαυτού σας καθώς φανερώνουν τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά σας σε κάθε εμφάνιση που πραγματοποιείτε στην καθημερινή σας ζωή.

Τα χτενισματα δε, που επιλέγετε να υιοθετείτε, μαρτυρούν τη διάθεσή σας, αποτυπώνουν τα συναισθήματα και αποκαλύπτουν τις προσδοκίες σας, είτε ακολουθείτε τα πρότυπα της σύγχρονης μόδας, είτε προτιμάτε το δικό σας, προσωπικό στιλ. Τα μαλλιά σας με άλλα λόγια, και φυσικά, τα χτενισματα που διαλέγετε, δεν μπορούν παρά να λειτουργούν σαν… τον καθρέφτη της ψυχής σας.

Χτενισματα για το Πρόσωπό σας

Κάθε πρόσωπο είναι μοναδικό και ανεπανάληπτο, γι αυτό και δεν είναι εφικτό να προσιδιάζουν όλα τα χτενισματα σε όλες τις φυσιογνωμίες. Είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη σας τις αναλογίες του προσώπου, τα χαρακτηριστικά που επιθυμείτε να αναδείξετε, τα ψεγάδια που πιθανώς έχετε να αποκρύψετε, τον «χαρακτήρα» που επιδιώκετε να προβάλλετε, προτού επιλέξετε το καινούριο σας χτένισμα.

Ο εξειδικευμένος στην προσωπολογία κομμωτής, Κωνσταντίνος Χατζής, μπορεί να σάς προτείνει το ιδανικό χτένισμα για το πρόσωπό σας.

Αν λοιπόν, έχετε στρογγυλό πρόσωπο σάς ταιριάζουν καλύτερα τα χτενισματα που δίνουν έμφαση στην κορυφή του κεφαλιού με όγκο, ενώ καλό θα ήταν να αποφεύγετε τις μπούκλες και τα πολύ σφιχτά τραβηγμένα μαλλιά προς τα πίσω.

Αν έχετε μακρόστενο πρόσωπο επιλέξτε ένα χτένισμα με χωρίστρα στο πλάι -η ασυμμετρία προσδίδει ισορροπία στην περίπτωσή σας- ή με μπούκλες που «γεμίζουν» τα πλαϊνά σας σημεία. Συστήνεται να αποφεύγετε τα ίσια μαλλιά διότι θα κάνουν το πρόσωπό σας να δείχνει περισσότερο μακρύ και στενό.

Έχετε φαρδύ μέτωπο, στενό πηγούνι και το πρόσωπό σας μοιάζει με σχήμα καρδιάς; Επιλέξτε χτενισματα που προσφέρουν όγκο στις άκρες των μαλλιών σας ή με μπούκλες στο ύψος του πηγουνιού. Απορρίψτε looks με τα μαλλιά σας τραβηγμένα προς πίσω και εκείνα που προσθέτουν πλάτος στο επάνω μέρος του προσώπου.

Αν το πρόσωπό σας έχει σχήμα τριγώνου, προτιμήστε χτενισματα που «γεμίζουν» στους κροτάφους και στενεύουν προς το πηγούνι ή άλλα με όγκο κοντά στις ρίζες των μαλλιών σας και χωρίστρα στο πλάι -αποφύγετε ωστόσο, τη χωρίστρα στη μέση.

Μήπως το πρόσωπό σας έχει τετράγωνο σχήμα;Η καλύτερη πρόταση για εσάς είναι οι μπούκλες, καθώς γλυκαίνουν τα χαρακτηριστικά σας, ή να επιλέξτε χτενισματα με χωρίστρα στο πλάι. Αν τα μαλλιά σας είναι μακριά πείτε «όχι» στο ίσιωμα που κάνει το πρόσωπό σας να φαίνεται σκληρό.

Αν το πρόσωπό σας έχει σχήμα οβάλ, έχετε δηλαδή συμμετρικό μέτωπο και σαγόνι, τα χτενισματα που διαλέγετε χρειάζεται να αναδεικνύουν αυτή την αρμονία των χαρακτηριστικών σας. Προτιμήστε επομένως, τις μπούκλες ή και τα λεία ίσια μαλλιά αλλά αποφύγετε τα look που έχουν κατεύθυνση προς τα μπροστά, όπως και τις πολύ μακριές φράντζες.

Χτενισματα ανά μήκος μαλλιών

Οι τάσεις της μόδας για τα μαλλιά μεταβάλλονται από σεζόν σε σεζόν, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τα ρούχα και τα παπούτσια. Όμως, για κάθε μήκος μαλλιών υπάρχουν μερικές διαχρονικές προτάσεις, που εναρμονίζονται με τις μοντέρνες ιδέες κάθε εποχής, προκειμένου να επιτυγχάνεται ένα άρτια αισθητικό αποτέλεσμα.

Μακριά μαλλιά

Αν έχετε μακριά μαλλιά, αναλόγως φυσικά και με τον τύπο τους, μπορείτε να εφαρμόσετε ποικίλα χτενισματα, που να αναδεικνύουν το μήκος και το χρώμα τους. Οι πλεξούδες είναι πολύ βολικές για κάθε εποχή του χρόνου και συγχρόνως, εξαιρετικά μοδάτες. Μπορείτε να επιλέξετε χτενισματα με ογκώδεις αλογοουρές και κότσους, άλλοτε να προτιμήσετε να δημιουργήσετε χαλαρές μπούκλες ή και να τα έχετε ίσια και ελεύθερα.

Μεσαίου μήκους μαλλιά

Στα μεσαίου μήκους μαλλιά δύνανται να εφαρμοστούν πολλά και διαφορετικά χτενισματα, σύμφωνα με το στιλ της κάθε ενδιαφερόμενης. Αν προτιμάτε να έχετε τα μαλλιά σας κάτω, επιλέξτε να δημιουργήσετε κυματισμούς που αναδεικνύουν στο έπακρο τη θηλυκότητά σας. Εφόσον σας βολεύουν τα μαζεμένα μαλλιά, μπορείτε να διαλέξετε να κάνετε πλεξούδες που να ξεκινούν ή από το πίσω μέρος του κεφαλιού σας με κατεύθυνση προς τα εμπρός, ή από το πλάι προς την άλλη πλαϊνή πλευρά ή να «δέσετε» έναν κότσο με μία λεπτή πλεξίδα.

Κοντά μαλλιά

Τα χτενισματα σε κοντά μαλλιά μπορούν να είναι περίτεχνα και δημιουργικά αλλά και πιο… extreme για τις γυναίκες που τους αρέσει να τολμούν και να ξεχωρίζουν με το στιλ τους. Πείτε «ναι» στον όγκο, επιλέξτε να κάνετε μια πλάγια χωρίστρα ή υπέροχες ελαστικές μπούκλες με ίσια φράντζα. Μπορείτε να τα αφήσετε ελεύθερα και να τα διακοσμήσετε με αξεσουάρ ή να φέρετε από τη μία πλευρά και να κρατήσετε μαζεμένη την άλλη.

Χτενισματα για κάθε ηλικία

20+

Η φρεσκάδα του νεανικού προσώπου είναι αδιαμφισβήτητη και τα ιδανικά χτενίσματα για τις γυναίκες που διανύουν την τρίτη δεκαετία της ζωής τους εστιάζουν στην ανάδειξη της νεανικής θηλυκότητάς τους. Αν είστε 20+ ετών, έχετε τη δυνατότητα να εφαρμόσετε ό,τι πιο μοντέρνο επιθυμείτε αναλόγως με το μήκος των μαλλιών σας, αλλά και πιο επίσημα χτενίσματα με ανέμελες λεπτομέρειες.

30+

Η ηλικία αυτή χαρακτηρίζεται από κομψότητα, στιλ και φινέτσα γι αυτό και τα μαλλιά σας χρειάζεται να έχουν το ανάλογο look. Μπορείτε να επιλέξετε χτενισματα με όγκο για να τονίσετε τη νεανική ωριμότητα του προσώπου σας, αλλά και πιο μοντέρνα σχέδια με επιτηδευμένες πινελιές.

40+

Όσες διανύουν την πέμπτη δεκαετία της ζωής τους θεωρούνται πιο κατασταλαγμένες σε σχέση με το στιλ που τους ταιριάζει. Υιοθετήστε χτενισματα που τονίζουν την προσωπικότητά σας αλλά παράλληλα, εκθειάζουν και τη θηλυκότητά σας. Τα σινιον και οι κότσοι που προσδίδουν κύρος, στιλ και κομψότητα σάς ταιριάζουν περισσότερο.

50+

Οι ώριμες γυναίκες γνωρίζουν πολύ καλά τι τους αρέσει και τι τους ταιριάζει. Έχετε πειραματιστεί το παρελθόν και έχετε κατασταλάξει σε συγκεκριμένα χτενισματα που σας αρέσουν περισσότερο. Επιλέξτε εκείνα που διατηρούν την κομψότητα και τη φινέτσα σας, χωρίς να υποβαθμίζουν τη χάρη και τη θηλυκότητά σας. Δημιουργήστε χτενσιματα με ασύμμετρα σχέδια στα μαλλιά σας με φράντζες και μύτες ή, αν έχετε μακριά μαλλιά, επιλέξτε χαλαρές αλογοουρές που ενισχύουν την ώριμη ομορφιά σας.

Χτενισματα για το δικό σας στιλ

Πώς συνηθίζετε να επιλέγετε το χτένισμα που θα εφαρμόσετε στα μαλλιά σας; Υιοθετείτε καθημερινά ένα στιλ που γνωρίζετε ότι σας ταιριάζει, αλλάζετε χτένισμα ανάλογα με τις δραστηριότητές σας ή βάσει περιστάσεων, ή σας αρέσει να πειραματίζεστε και να δοκιμάζετε διαφορετικά look ανά περιόδους; Όποιο και αν είναι το αγαπημένο σας χτένισμα, φανείτε διαλλακτική και μην απορρίπτετε οτιδήποτε καινούριο προτού το δοκιμάσετε -μπορεί πραγματικά να σας εκφράζει!

Νεανικά χτενισματα

Δεν έχει σημασία η ηλικία, αλλά το στιλ και ο τρόπος ζωής σας για να επιλέξετε ένα νεανικό χτένισμα. Αν είστε ή νιώθετε νέα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε μοντέρνες φόρμες για τα μαλλιά σας, που να προσαρμόζονται στις τάσεις της εποχής. Αν τα μαλλιά σας είναι μακριά, είναι τα πλέον κατάλληλα για ανέμελα δεσίματα, χαλαρές μπούκλες και πλεξούδες και ιδανικά για να αφήνονται ελεύθερα ή να διακοσμούνται με αξεσουάρ. Αν έχετε κοντά μαλλιά, τότε μπορείτε να εφαρμόσετε ακόμη πιο extreme χτενισματα, με έντονες ασυμμετρίες.

Εύκολα χτενισματα

Αν ο στόχος σας είναι η πρακτικότητα, τότε μπορείτε να επιλέξετε εύκολα χτενισματα για τα μαλλιά σας, τα οποία να είστε σε θέση μέσα σε λίγα λεπτά να τα διαμορφώσετε μόνες σας. Αναλόγως με το στιλ σας, το σχήμα του προσώπου σας, το χρώμα των μαλλιών σας και το μήκος τους, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δεκάδες προτάσεις και να αλλάζετε το look σας όσες φορές θέλετε, εύκολα και απλά αλλά πάντα κομψά.

Ζητήστε μας να σας δείξουμε ποια εύκολα χτενισματα ταιριάζουν στα δικά σας μαλλιά και πώς μπορείτε να τα επιτύχετε μόνες σας στο σπίτι.

Μοντέρνα χτενισματα

Σας αρέσει να ακολουθείτε τις τάσεις της μόδας και να πρωτοτυπείτε με την εμφάνιση των μαλλιών σας; Τότε τα μοντέρνα χτενισματα είναι για εσάς. Δεν διαδραματίζει ιδιαίτερο ρόλο η βιολογική σας ηλικία, αλλά η επιθυμία σας να ξεχωρίζετε σε κάθε εμφάνισή σας, ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα στιλ μαλλιών. Επιλέξτε χτενισματα που υιοθετούν οι stars και δείτε τα να παίρνουν σάρκα και οστά στα δικά σας μαλλιά, πλήρως εναρμονισμένα με τα χαρακτηριστικά του προσώπου και την προσωπικότητά σας.

Βραδινά χτενισματα

Έχετε προσκληθεί να παραβρεθείτε σε μια κοινωνική εκδήλωση και επιθυμείτε η εμφάνισή σας να είναι άψογη. Το βραδινό χτένισμα που επιλέγετε εξαρτάται πάντα από την επισημότητα της περίστασης, από το ντύσιμο που σκοπεύετε να φορέσετε, από τη διάθεσή σας και εν γένει το στιλ σας. Επιλέξτε να φτιάξετε στα μαλλιά σας έναν αριστοκρατικό κότσο αν θέλετε να τονίσετε τη φινέτσα σας, ή ένα λιτό σινιόν αν στόχος είναι η ανάδειξη της νεανικής θηλυκότητάς σας.

Βαγκ, Σινιόν και Κότσοι

Θέλετε να δείχνετε κομψή όλες τις ώρες της ημέρας; Επιλέξτε να εφαρμόσετε ένα επίσημο χτένισμα σε μια πιο… επιμελώς ατημέλητη εκδοχή, για να είστε σικ από το πρωί ως το βράδυ. Κάνετε τα μαλλιά σας κότσο, προκειμένου να δώσετε έμφαση στα χαρακτηριστικά του προσώπου σας. Αν ωστόσο, θεωρείτε ότι πρέπει να καλύψετε κάποιες ατέλειες, υπάρχουν ποικίλοι τρόποι να το καταφέρετε ακόμη και με τα μαλλιά σας τραβηγμένα πίσω -με αυξομειώσεις στον όγκο του κότσου, με αφέλειες και τούφες να πλαισιώνουν το πρόσωπό σας.

Με το ίδιο σκεπτικό μπορείτε να πιάσετε τα μαλλιά σας σε ένα όμορφο σινιόν χτένισμα ώστε να φαίνεστε περιποιημένη κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας. Είτε ψηλά, είτε χαμηλά, είτε δημιουργώντας ασυμμετρίες και αισθητικές ιδιαιτερότητες, το σινιόν είναι από τα χτενισματα που αναδεικνύουν τη θηλυκότητά σας.

Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε τα μαλλιά σας να είναι μαζεμένα αλλά επιδιώκετε το χτένισμά σας να έχει διάρκεια, προτείνεται να επιλέξετε ένα χτένισμα Βαγκ. Γίνεται με πολλούς τρόπους και ταιριάζει σε όλα τα μήκη μαλλιών, έχει χροιά ρετρό και είναι ιδανικό τόσο για εντυπωσιακές βραδινές εμφανίσεις, όσο και για την εργασία σας σε μία πιο ανάλαφρη εκδοχή του.

Κλείστε τώρα ραντεβού για χτένισμα!