Νέος αέρας στο look σας

Βαφή μαλλιών: 7 συμβουλές προτού τολμήσετε την αλλαγή

Όλα όσα χρειάζεστε να γνωρίζετε πριν αλλάξετε το χρώμα των μαλλιών σας.

Αποφασίσατε να δώσετε νέο αέρα στο look σας, τολμώντας μια δραστική αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών σας. 

Λύστε τώρα τις απορίες σας σχετικά με τη βαφη μαλλιων που θα επιλέξετε, ώστε να καταφέρετε να επιτύχετε το αποτέλεσμα που θα σας ικανοποιήσει.

hair-col-20161. Συγκεντρώστε φωτογραφίες με τις αποχρώσεις μαλλιών που σας αρέσουν, για να είστε σε θέση να περιγράψετε στον κομμωτή σας αυτό που επιθυμείτε ακριβώς.

Μην περιμένετε τα δικά σας μαλλιά να φαίνονται όπως των celebrities στις εικόνες, καθώς οι δικές τους φωτογραφίες συχνά υπόκεινται σε επεξεργασία με στόχο να δείχνουν αψεγάδιαστα.

2. Κούρεμα και βαφή;

Αν θέλετε να κάνετε και τα δύο, κλείστε πρώτα ραντεβού για το κουρεμα και ύστερα για τη βαφή.

Με αυτόν τον τρόπο, θα βοηθήσετε τον επαγγελματία να κατανοήσει πώς θα πλαισιώσει το χρώμα στο πρόσωπό σας για να αναδειχθεί όσο το δυνατόν καλύτερα και το χτένισμά σας.

3. Να είστε ειλικρινής για τις βαφές που έχετε κάνει στο παρελθόν.

Ο κομμωτής είναι απαραίτητο να γνωρίζει αν έχετε τολμήσει και άλλες αποχρώσεις στα μαλλιά σας παλαιότερα ή αν τα έχετε βάψει μόνη σας στο σπίτι.

Αν, παραδείγματος χάριν, έχετε μακριά μαλλιά και τα είχατε βάψει πριν από δύο χρόνια, πιθανώς η προηγούμενη βαφή βρίσκεται ακόμη στις άκρες hair-col-2016-2τους –πληροφορία εξαιρετικά σημαντική για τον επαγγελματία.

4. Χρειάζεται να είστε υπομονετική.

Ο κομμωτής δεν μπορεί να κάνει… μαγικά, καθώς η αλλαγή στο χρωμα των μαλλιών πιθανώς να απαιτεί χρόνο.

Εμπιστευτείτε τον και αφήστε τον να εφαρμόσει τις γνώσεις του ώστε να πραγματοποιήσει την επιθυμία σας.

5. Συζητήστε με τον κομμωτή που θα σας αναλάβει για τη βαφή που θα χρησιμοποιήσει.

Στην αγορά υπάρχει μεγάλη ποικιλία στις βαφές μαλλιών και η καθεμιά έχει ξεχωριστή εφαρμογή σε διαφορετικούς τύπους μαλλιών.

Καλό θα ήταν να μάθετε τα «υπέρ» και τα «κατά» της βαφής που σας προτείνεται, προκειμένου να βρείτε αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα.

hair-col-2016-36. Τα βαμμένα μαλλιά έχουν διαφορετικές ανάγκες.

Ζητήστε από τον κομμωτή να σας ενημερώσει εκτενώς σχετικά με την περιποιηση των μαλλιών σας αφότου εφαρμόσετε τη βαφή.

Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε τα καλλυντικά των μαλλιών σας (σαμπουάν, κρέμα, μάσκα, προϊόντα styling) και να προμηθευτείτε νέα που να καλύπτουν τις καινούριες «απαιτήσεις» τους.

Ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι σημαντικό να εφαρμόζετε στα μαλλιά σας κάποιο προϊόν προστασίας του χρώματός τους.

7. Αν τα μαλλιά σας είναι προσφάτως βαμμένα και απλά θέλετε να ανανεώσετε το χρώμα τους, μην επικεντρώνεστε μόνο στις ρίζες τους.

Το χρώμα χρειάζεται να ανανεώνεται τακτικά σε όλα τα μαλλιά, ώστε να αποφεύγετε να έχετε δυσχρωμίες.

Κλείστε ραντεβού για το δικό σας μοναδικό στυλ