Δοκιμαστε τους!

5+1 τρόποι για να μακρύνετε γρήγορα τα μαλλιά σας

Δεν είναι λίγες οι φορές που συμβαίνει να επιθυμείτε διακαώς να αλλάξετε το στιλ των μαλλιών σας με ένα νέο κούρεμα, αλλά τελικά να μην νιώθετε όσο καλά περιμένατε από την ανανέωση που ζητήσατε στον κομμωτή σας.

Μην απελπίζεστε που τα μαλλιά σας είναι πιο κοντά από αυτό που εκ των υστέρων καταλάβατε ότι θα θέλατε να είναι και μάθετε πώς θα καταφέρετε να επιταχύνετε τη διαδικασία επιμήκυνσης των μαλλιών σας για να αποκτήσετε ξανά μακρια μαλλια σε σύντομο χρονικό διάστημα.

1/ Λούστε τα μαλλιά σας λιγότερο συχνά

Το καθημερινό λούσιμο των μαλλιών μπορεί να σας προσφέρει έντονη αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας σε συνδυασμό με το ντους, αλλά δεν συστήνεται από τους ειδικούς καθώς καθιστά τα μαλλιά σας πιο εύθραυστα και επιρρεπή στην ψαλίδα.

Στη δική σας περίπτωση δε, που ο στόχος είναι να τα μακρύνετε πιο γρήγορα, προτείνεται να αποφεύγετε να λούζεστε κάθε μέρα, αλλά τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα το πολύ.

15099421_174906910208341

2/ Ξεπλύνετε στα μαλλιά σας με κρύο νερό

Σας μοιάζει ακατόρθωτο να εφαρμόσετε αυτή τη συμβουλή κατά τη διάρκεια του χειμώνα αλλά αν γνωρίζατε πόση ζημιά μπορεί να κάνει το ζεστό νερό στα μαλλιά σας, δεν θα σας αποθάρρυνε η ανατριχίλα που προκαλεί προσωρινά στο κεφάλι σας το κρύο νερό.

Εφόσον επιθυμείτε να μακρύνετε τα μαλλιά σας, μάλλον πρέπει να κάνετε αυτή τη θυσία: να χρησιμοποιείτε κρύο νερό, τουλάχιστον καθώς τα ξεπλένετε, για να τα διατηρείτε υγιή και λαμπερά.

3/ Χτενίστε τα με απαλές κινήσεις

Τα μαλλιά σας δεν θα μακρύνουν γρηγορότερα αν συνηθίζετε να τα τραβάτε όταν τα βουρτσίζετε -το αντίθετο μάλιστα, έτσι σπάνε και δημιουργείται ψαλίδα.

Προκειμένου να επιταχύνετε την επιμήκυνσή τους, φροντίστε να τα χτενίζετε με μία χτένα που έχει αραιά δόντια ώστε και να ξεμπερδεύονται και να μην τα ταλαιπωρείτε.

4/ Αφήστε τα μαλλιά σας ελεύθερα

Αποφύγετε να υιοθετείτε σφιχτά χτενίσματα τώρα που επιθυμείτε να μακρύνετε τα μαλλιά σας γιατί οι τρίχες σας ταλαιπωρούνται και αποδυναμώνονται.

Οι σφιχτές αλογοουρές, για παράδειγμα, δεν ενδείκνυνται για εσάς αυτή την περίοδο που έχετε θέσει τον συγκεκριμένο στόχο, διότι ασκούν πίεση στο τριχωτό του κεφαλιού σας, εμποδίζοντας την ομαλή ροή του αίματος.

15043841_323189278066978_

5/ Κάντε συχνά κουρέματα

Μπορεί να το έχετε ακούσει ότι τα συχνά κουρέματα συνδράμουν στην ταχύτερη ανάπτυξη των μαλλιών αλλά πιθανώς να μην έχετε πειστεί.

Ισχύει αφού σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ο μοναδικός τρόπος καθαρισμού των μαλλιών σας από τις σπασμένες τρίχες που επιβραδύνουν την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Πώς θα καταφέρετε λοιπόν, να αποκτήσετε γρήγορα μακριά μαλλιά;

Επισκεφτείτε το κομμωτήριο κάθε 6 με 8 εβδομάδες και ζητήστε από τον κομμωτή να κόβει ένα με δύο δάχτυλα από τις άκρες των μαλλιών σας.

6/ Πιείτε αρκετό νερό

Η υγιεινές διατροφικές συνήθειες σίγουρα βοηθούν τα μαλλιά σας να είναι υγιή και λαμπερά, αλλά η κατανάλωση νερού συνδράμει και στο μάκρος τους.

Όταν το σώμα σας δεν λαμβάνει το νερό που χρειάζεται, τείνει να αφυδατώνεται και πρώτα πρώτα η επιδερμίδα και τα μαλλιά σας.

Πιείτε αρκετό νερό στην υγεία των μαλλιών σας, βοηθώντας τα να μακραίνουν γερά και δυνατά.

Κλείστε ραντεβού για το δικό σας μοναδικό στυλ