Μαλλιά & Yγεία - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Τα μαλλιά μας είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στην ζωή μας, για γυναίκες και άντρες.

Καθημερινά ταλαιπωρούμε τα μαλλιά μας είτε με λάθος χτενισματα και προϊόντα είτε με λάθος χρήση των οικιακών συσκευών όπως το σίδερο η το πιστολάκι.

13181473_265565527120757_1409636299_nΤο κύριο μυστικό είναι να καταφέρουμε μέσα από χρήσιμες συμβουλές να θωρακίσουμε τα μαλλιά μας και την υγεία τους ώστε ακόμα και αν δεν μπορούμε να αποφύγουμε το καθημερινό styling να πετύχουμε την καλύτερη ασπίδα για αυτά.

Όπως πολλές φορές θα έχετε ακούσει το βασικότερο συστατικό για την υγεία μας γενικά είναι η σωστή διατροφή.

Έτσι λοιπόν και για να έχουμε όμορφα μαλλιά χρειάζεται να προσέχουμε τη διατροφή μας και να λαμβάνουμε καθημερινά βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που θα ενισχύσουν σταδιακά την ομορφιά των μαλλιών μας.

Μια καλή συμβουλή για να κάνετε τα μαλλιά σας πιο λαμπερά και όμορφα είναι να λαμβάνετε αρκετή πρωτεΐνη και σίδηρο μιας που και τα δύο λειτουργούν ως ασπίδα κατά τις απώλειας και αραίωσης των μαλλιών.

Τροφές πλούσιες σε σίδηρο είναι μεταξύ άλλων το συκώτι, το βόειο κρέας, η σόγια, οι αγκινάρες, το σπανάκι και τα δαμάσκηνα.

Ωστόσο για μια γυναίκα είναι πολύ σημαντική η κατανάλωση βιταμινών και στοιχείων όπως είναι τα Ω-3 λιπαρά, η βιταμίνη D και Β το ασβέστιο και άλλα και αυτό γιατί ενισχύουν τον οργανισμό μας με τα απαραίτητα εφόδια για την ενδυνάμωση και την συνολική υγεία της τρίχας.

Από την άλλη ένα μεγάλο λάθος που κάνουν όσοι περιποιούνται τα μαλλιά τους στο σπίτι είναι η αλόγιστη και μερικές φορές άσκοπη χρήση προϊόντων που αντί να μας κάνουν καλό τα επιβαρύνουν και τα κάνουν θαμπά και αδύναμα.

Ένα σύνηθες παράδειγμα άσκοπης χρήσης προϊόντων είναι όταν επιβαρύνουμε τα μαλλιά μας με πολλά διαφορετικά προϊόντα χωρίς ουσιαστικά να γνωρίζουμε τι μας προσφέρει το κάθε ένα.

Επίσης πολλές φορές παρατηρείται να αφήνουμε ένα προϊόν στα μαλλιά μας περισσότερο από όσο χρειάζεται και αυτό ενδέχεται να μας δημιουργήσει πρόβλημα και όχι να μας κάνει καλύτερο το αποτέλεσμα.

Το λάθος ξεκινάει επειδή δεν έχουμε πλήρη εικόνα των μαλλιών μας και συνήθως τα επιβαρύνουμε ακόμα και με το καθημερινό ίσιωμα και χτένισμα.12912633_856818604464355_424159697_n

Χρειάζεστε μεγάλη προσοχή στο πως χρησιμοποιείτε το πιστολάκι η το σίδερο, τα μαλλιά επιβαρύνονται πολύ από την θερμότητα και είναι βασικό να θυμάστε να να μην ισιώνετε ποτέ τα μαλλιά σας βρεγμένα και αυτό γιατί όταν τα μαλλιά μας είναι βρεγμένα είναι περισσότερο ευάλωτα στο να σπάνε και να φαίνονται ταλαιπωρημένα.

Σημαντικό επίσης είναι να προσέχετε και να μην επιβαρύνετε τα μαλλιά σας με περίπλοκα χτένισματα που σας πονάνε.

Μην χρησιμοποιείτε εκατοντάδες τσιμπιδάκια και μην σφίγγετε μια αλογοουρά η μια κοτσίδα υπερβολικά, γιατί αυτό μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει στο κεφάλι αλλά και τα μαλλιά σας.

Μια πολύ καλή λύση για να προστατέψετε τα μαλλιά σας είναι να χρησιμοποιείτε προϊόντα με βάση την σιλικόνη η οποία δημιουργεί μια ασπίδα ενάντια στην θερμότητα, την κακή χρήση άλλων προϊόντων και γενικά την δική μας μερικές φορές παραμέληση των μαλλιών.

Συμβουλευτείτε τους ειδικούς για την καλύτερη θεραπεία και προστασία των μαλλιών σας, γιατί τα μαλλιά μας, μας ανανεώνουν και μας κάνουν να φαινόμαστε η καλύτερη πλευρά του εαυτού μας.