ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ

Αρχαιοελληνικα Χτενισματα

Μέσα από κτερίσματα, τοιχογραφίες, αγγεία ή συγγράμματα, ανακαλύψαμε μεταξύ άλλων πως ο καλλωπισμός στην Αρχαία Ελλάδα ήταν πολύ σημαντική υπόθεση.

41324-ancient-greek-hair-arxaioelliniki (3) (1)

Περίτεχνα, όμορφα, αρχαιοελληνικά χτενίσματα!

Ειδικά στο θέμα των μαλλιών, συναντούμε περίτεχνα χτενισματα, που έφτιαχναν με τη χρήση ειδικών εργαλείων, ενώ είχαν ανακαλύψει και τις βαφές, από το χρώμα που τους έδιναν άλλοτε φυσικά υλικά κι άλλοτε χημικές ενώσεις.

Τα αρχαιοελληνικα χτενισματα με μαζεμένα όλα ή τα μισά μαλλιά, με βοστρύχους στους ώμους ή πλεγμένα σε κότσους, με στολίδια ή χωρίς, μεταφέρθηκαν στην εποχή μας και προσαρμόστηκαν στις ανάγκες και το στυλ της σύγχρονης γυναίκας.

Από την κλασική εποχή για τη μοντέρνα γυναίκα

Στο χτένισμα αυτό, ειδικά αν τα μαλλιά είναι μακριά, έχουμε τη δυνατότητα να αυτοσχεδιάσουμε.

Μαλλιά με μπούκλες ή κυματισμούς, περίτεχνες πλεξούδες, άλλοτε δεμένα ανάλαφρα κι άλλοτε στυλιζαρισμένα αυστηρά, ανάλογα με το στυλ σας, περιλαμβάνει το αρχαιοελληνικό χτένισμα που σας προτείνουμε.

Κορδέλες ή άλλα αξεσουάρ μαλλιών ολοκληρώνουν το εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Χτένισμα με απαιτήσεις

2

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα για νύφες και όχι μόνο!

Για να είναι επιτυχημένο το αρχαιοελληνικό χτένισμα, απαιτείται τεχνική και καλλιτεχνική δεινότητα από τον κομμωτή, αλλά και μια παρουσία που μπορεί να το υποστηρίξει.

Συνήθως είναι ένα χτένισμα για ιδιαίτερες εμφανίσεις, αλλά μια πιο απλή εκδοχή του μπορεί να ταιριάζει σε όλες τις ώρες.

Μπορείτε λοιπόν, επειδή το αρχαιοελληνικό χτένισμα δεν είναι συγκεκριμένο, να το επιλέξετε ως νυφικο χτενισμα, αλλά και ως καθημερινό.

Δεν είναι ανάγκη να το συνδυάζετε με το ανάλογο ντύσιμο.

Ένα φόρεμα με πτυχώσεις ασφαλώς δένει με έναν περίτεχνο αρχαιοελληνικό κότσο σε μια περίπτωση που θέλετε να εντυπωσιάσετε.

Δείτε επίσης τα νυφικά χτενίσματα!

Μπορείτε όμως να επιδιώξετε και την αντίθεση, συνδυάζοντάς το ακόμη και με τα τζιν σας. Είστε αυτή που έχει το στυλ και είμαστε αυτοί που θα το αναδείξουμε.

Κλείστε ραντεβού για αρχαιοελληνικό χτένισμα και μετατρέψτε τα μαλλιά σας σε έργο τέχνης.