5 συμβουλές για να αποκτήσετε λαμπερά μαλλιά

woman-hair-longΤα μαλλιά σας φαίνονται θαμπά ακόμα και όταν είναι φρεσκολουσμένα, μπερδεύονται με την παραμικρή κίνηση και παρατηρείτε ότι σπάνε αρκετά συχνά.

Υπάρχουν ωστόσο, απλοί τρόποι να επαναφέρετε τη ζωντάνια και τη λάμψη τους. Ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές θα καταφέρετε να αποκτήσετε λαμπερά μαλλιά που σφύζουν από υγεία.

1/ Λουστείτε με χλιαρό νερό

Χρησιμοποιήστε την ποσότητα του σαμπουάν που αναγράφει η συσκευασία του προϊόντος για να καθαρίσετε τα μαλλιά σας από τους ρύπους και τη σκόνη.

Φροντίστε να τα ξεπλύνετε με χλιαρό -προς κρύο- νερό διότι το ζεστό και ακόμη περισσότερο, το καυτό, κάνει τα μαλλιά να φαίνονται θαμπά.

Προτιμήστε να λούζεστε μέρα παρά μέρα για να μην «λαδώνουν».

2/ Αποφύγετε τα προϊόντα styling

Αν συνηθίζετε να δημιουργείτε χτενισματα με το πιστολάκι, φροντίστε να απλώνετε στα μαλλιά σας ένα προϊόν για την προστασία τους από τη θερμότητα.

Αν προτιμάτε το φυσικό look, μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα έλαιο που προσφέρει λάμψη και παράλληλα ενδυναμώνει την τρίχα.

Αποφύγετε την καθημερινή χρήση λακ και αφρού διότι τα προϊόντα αυτά βαραίνουν την τρίχα και κάνουν τα μαλλιά σας να δείχνουν άτονα.

3/ Μην αμελείτε το κούρεμα

Αν τα μαλλιά σας φτάνουν μέχρι τους ώμους, καλό είναι να τα κόβετε και να καθαρίζετε τις άκρες τους κάθε 4 με 6 εβδομάδες.

Σε περίπτωση που έχετε μακριά μαλλιά, μπορείτε να επισκέπτεστε τον κομμωτή σας κάθε 8 εβδομάδες.

Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρετε να αποφύγετε τον σχηματισμό ψαλίδας στις άκρες των μαλλιών σας και θα έχετε πάντα όμορφα, δυνατά και περιποιημένα μαλλιά.

4/ Βάλτε στην άκρη τα ηλεκτρικά εργαλεία

Μπορεί να λατρεύετε τα ολόισια μαλλιά ή τις χαλαρές μπούκλες, αλλά γνωρίζετε πως ταλαιπωρείτε τα μαλλιά σας όταν το παρακάνετε με το πιστολάκι, την πρέσα ή το ψαλίδι για τις μπούκλες.

Προσπαθήστε να μην χρησιμοποιείτε καθημερινά ηλεκτρικά εργαλεία για να χτενίζετε τα μαλλιά σας και περιορίστε τη χρήση τους στις 2 με 3 φορές την εβδομάδα.

5/ Επενδύστε σε ένα καλό conditioner

Επιλέξτε ένα καλό μαλακτικό προϊόν για τα μαλλιά σας που τα βοηθάει να ενυδατώνονται και να αναδομούνται.

Απλώστε το conditioner από τη μέση του μήκους τους μέχρι τις άκρες και αφήστε το να δράσει για περίπου μισή ώρα.

Ύστερα ξεπλύνετε τα μαλλιά με χλιαρό νερό και εφαρμόστε το σαμπουάν για να τα λούσετε ως συνήθως.

Κλείστε ραντεβού για το δικό σας μοναδικό στυλ